Lichamelijke opvoeding en sport - 3de Graad


Omschrijving Studiekeuze

Het globale studiepakket van Lichamelijke opvoeding en sport is minder theoretisch-wetenschappelijk dan Sportwetenschappen (ASO). De beoordelingseisen van de sportvakken daarentegen vallen veel zwaarder uit. Er staan in deze studierichting dan ook dubbel zoveel lestijden hiervan op het programma. Je moet over een goede fysieke conditie beschikken voor verschillende disciplines en gemotiveerd zijn om extra inspanningen te leveren voor disciplines waar je iets minder aanleg of interesse voor hebt.

Kies je voor de richting lichamelijke opvoeding en sport dan bieden wij verschillende sportspecialisaties aan. We trekken hierbij de lijn van ons edusport concept gewoon door naar de tweede graad. Dit betekent dat onze leerlingen van de tweede graad zich verder kunnen vervolmaken binnen volgende sporten: zwemmen, waterpolo, gymnastiek, tennis, basketbal en voetbal.

Extra trainingen kunnen bijkomende kosten geven. Je kunt verplicht worden tot deelname aan sportstages, uitstappen en competities. De klemtoon ligt op het sporttechnische, maar er is ook aandacht voor het beleven van beweging, de bewegingscultuur van de vrije tijd, fairplay, samenwerking, verantwoordelijkheid, aanvaarden van regels, waarden en normen. Theoretische vakken ondersteunen de praktijk van de sport, het inzicht in gezondheids- en trainingsprincipes, een verantwoorde spelorganisatie, het leidinggeven en omgaan met groepen.

Inschrijven

Basisvorming

Vak uur/week
Levensbeschouwelijk 2
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Nederlands 3
Wiskunde 2
  13

Specifiek gedeelte LO en Sport

Vak uur/week
Biologie 1
Theorie sport 10
Praktijk sport 10
  21

Basisvorming

Vak uur/week
Levensbeschouwelijk 2
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Nederlands 3
Wiskunde 2
  13

Specifiek gedeelte LO en Sport

Vak uur/week
Biologie 1
Theorie sport 10
Praktijk sport 10
  21
  • Theorie sport: toegepaste biomechanica, anatomie, junior helper, theoretische achtergrond van de verschillende sportdisciplines.
  • Praktijk sport: balsporten, turnen, atletiek, zwemmen, blessurepreventie...
  • 4u keuzesporten: voetbal, basketbal, tennis, gymnastiek, volleybal, waterpolo, zwemmen, dans, trampoline, padel en skateboarden.