Economie - 2de Graad - Centrum


Omschrijving Studiekeuze

Wil je weten waar ons belastinggeld naartoe gaat? Wil je een overschrijving leren invullen of een verzekering leren afsluiten? Dan moet je in de 2de graad voor economie kiezen. Kies je voor de richting economie, dan krijg o.a. nog twee uur boekhouden! Ideaal indien je later een eigen zaak wil beginnen!

Welke opties kun je kiezen?

Wie kiest voor de optie wetenschappen in de richtingen economie en Latijn, kiest voor een pakket met 5 uur wiskunde, 2 uur fysica (waarvan een uur in het Engels) en 2 uur chemie.

In deze afdelingen wordt de leerstof wiskunde en wetenschappen met grotere diepgang aangeboden, ligt de graad van abstraheren hoger, wordt een groter inzicht vereist en wordt parate kennis opgebouwd. Deze optie is een ideale voorbereiding om vanuit de richting economie of Latijn door te stromen naar de lestijdenrichtingen met meer dan 3u wiskunde in de derde graad.

De nood aan communicatieve vaardigheid is bijzonder groot in onze maatschappij. Daarom biedt een richting met een belangrijk pakket talen heel wat mogelijkheden aan wie zijn taalvaardigheid wil uitdiepen.

Inschrijven
  • Skills
    • economie
Basisvorming  
Aardrijkskunde 1
Biologie 1
Chemie 1
Engels 3
Frans 3
Fysica 1
Geschiedenis 2
ICT-vaardigheden 1
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 4
Wiskunde 4
  25
Latijn - Talen  
Basisvorming 25
Economie 4
Frans 1
Duits 2
  32

Latijn - Wetenschappen  
Basisvorming 25
Economie 4
Wiskunde 1
Fysica 1
Chemie 1
  32