ABC van campus Pegasus

Wat maakt onze school zo'n leuke plek om te leren?


A

Gelieve bij afwezigheid van uw zoon/dochter steeds de school te verwittigen op het nummer 059 50 52 61 (Pegasus) of 059/ 79 99 13 (Olympus). Wettigingen van afwezigheid moeten ten laatste bij terugkomst op school binnengebracht worden

Athena MyPacr

Opwaarderen via Smartschool

U hoeft de kaart nu nog niet op te waarderen! Het opwaarderen zal eenvoudig verlopen via Smartschool. De eerste schooldag ontvangen jullie meer hierover informatie.

De leerlingen van onze school betalen hun verbruik in het schoolrestaurant meteen met hun Athenakaart. Leerlingen die hun eigen luchpakket meebrengen betalen het stoeltjesgeld met de kaart.

De avondstudie kun je volgen vanaf 07 september 2020. Op maandag, dinsdag en donderdag is er avondstudie tot 17u00, op vrijdag is er avondstudie tot 16u30. De avondstudie vindt plaats in het schoolrestaurant.

E

Bij EDUMUSIC op Athena Oostende krijgen alle leerlingen extra oefentijd voor muziek, zodat er na school meer tijd vrij komt voor studie of hobby, in combinatie met de reguliere muziekopleidingen.

We zetten hard in op intensieve persoonlijke online-coaching en mindset. Deze aanpak is uniek in ons land en zorgt voor een snellere groei en meer muzikale bagage. Edumusic wordt gecoördineerd door pianist Bas Bulteel.
Daarnaast bieden we de leerlingen de cursussen aan van Musicmasterclasses.be i.s.m. ervaren musici en pedagogen in jazz-, pop- en rock.

  1. Maarten Weyler (Halewynstichting.be, Coördinatie School of Arts Gent) met de cursussen LEREN COMPONEREN en JAM STUDY COMPANION,
  2. Wouter Berlaen (Bassist Raymond VhGw, School of Arts Gent) met de cursus BASS BASICS
  3. Bas Bulteel (Bas Bulteel Trio, Wasdaman, Conservatorium Aan Zee), met de cursussen STARTPUNT PIANO, LEREN IMPROVISEREN en TOONLADDERS, …
  4. JC Rosquete LATIN TOUCH

Tevens krijgen de leerlingen onbeperkte toegang tot de masterclasses van Philip Catherine, Tom Vanstiphout en Rosa Butsi (gitaar), Mario Goossens en Lander Gyselinck (drums), Bram De Looze (piano) en Hein Van de Geyn, Mirko Banovic en Michel Hatzi (bass). Deze bieden zeker voor leerlingen vanaf gemiddeld niveau, ontzettend waardevolle informatie. Het aanbod wordt voortdurend uitgebreid. Edumusic is de ideale optie met een eigentijdse aanpak voor gemotiveerde leerlingen met een passie voor muziek.

Leerlingen die het traject EduMusic wensen te volgen, vragen wij ook om volgend intakeformulier in te vullen: Intakeformulier edumusic

F

Problemen met de printer? Ziek geweest en wens je leerstof te kopiëren?
Voor fotokopieën kun je op het leerlingensecretariaat terecht en in lokaal B1.04 (ICT-dienst) kun je documenten laten afdrukken. Gelieve cash te betalen. Kostprijs € 0.05/kopie. Openingsuren: 13u40 en 13u55.

G

Via onderstaand grondplan vind je terug waar o.a. het schoolrestaurant, de klaslokalen en fietsenstalling gelegen zijn en lees je meer over de invulling van verschillende gebouwen.


Download de plattegrond

K

De Kostenraming voor leerlingen van GO! Atheneum Oostende – Campus Pegasus/Olympus voor het schooljaar 2020-2021 Kostenraming

L

In de leefregels bespreken we een aantal afspraken in verband met de organisatie van het schoolleven op de campus Go! Pegasus. Willen we onze doelstellingen bereiken, dan is het essentieel voldoende aandacht te besteden aan de naleving van deze afspraken en regels. Afspraken houden echter niet enkel verplichtingen in, maar maken ook duidelijk dat je als leerling rechten hebt in onze school. Naast het recht op degelijk onderwijs, dat uiteraard het belangrijkste is, heb je ook recht op een faire behandeling, op begeleiding bij je taak als leerling en op inspraak op een aantal vlakken. De leefregels (opgesteld in samenspraak met de schoolraad, het pedagogisch college en de leerlingenraad) gelden ook als artikel binnen het schoolreglement.

Meer afspraken zijn terug te vinden onder "Schoolreglement"


Download leefregels 2020-2021

Wil je gebruik maken van een locker? Via de online reservatie kun je nu al een locker te reserveren

Online reservatie lockers

  • Het niet mogelijk hetzelfde lockertje als vorig schooljaar te reserveren.
  • De lockers kunnen uiterlijk 1 september worden gebruikt.
  • Vergeet je hangslot niet mee te nemen. (max. diameter van de hangslotopening is 6 mm)
  • De huurprijs voor een volledig schooljaar bedraagt 15 euro.

Wanneer je problemen ondervindt met het gebruik van je locker of als je vragen hebt over het contract, neem dan contact op met jos.rousseeuw@athenaoostende.be

O

Gratis office licentie(s) voor alle leerlingen van Athena

Iedere leerling secundair onderwijs krijgt het gebruiksrecht voor een gratis Office licentie, aangeboden door Athena en Microsoft, te installeren op zijn/haar persoonlijk toestel. Deze licentie kan gebruikt worden gedurende de volledige schoolloopbaan, daarna vervalt de licentie automatisch.

Alle leerlingen hebben een licentiecode ontvangen (inloggegevens van de leerling) om Office 365 vijf maal te installeren. Hiermee worden de volgende apps geïnstalleerd op uw computer: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access, Publisher, Outlook, Skype voor Bedrijven, OneDrive voor Bedrijven

Surf hiervoor naar http://portal.office.com

  • Gebruikersnaam: @student.athenaoostende.be 
  • Wachtwoord: *****

Via deze website kan men online werken en via de downloadlink kan men office installeren

S

In onze schoolbrochures vind je alle gegevens en nuttige informatie samen. Download onze gloednieuwe schoolbrochure.

cover-brochure-small

In het schoolreglement vind je de wederzijdse rechten en plichten van de leerlingen, de ouders en de school.
We gaan ervan uit dat iedere ouder dit document aandachtig doorneemt, het liefst zelfs voor je je zoon of dochter inschrijft op onze school, dit om verrassingen te voorkomen. Het document biedt u een schat aan praktische informatie!

De specifieke leefregels zijn terug te vinden onder "Leefregels"


Download het schoolreglement
Smartschool

Website: https://athena-sgr27.smartschool.be

Aanmelden

Aanmelden op Smartschool Eerst moet je je aanmelden op Smartschool. Hiervoor gebruik je een browser (internetprogramma) zoals Edge(in Windows), Firefox, Google Chrome, Safari... Internet explorer wordt door Smartschool niet ondersteund. Typ als adres in de browser: https://athena-sgr27.smartschool.be. Je bekomt dan een venster waarin je je kunt aanmelden: Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de knop Aanmelden.

Gebruikersnaam en wachtwoord heb je van de school per brief ontvangen.

Wanneer je zoon/dochter vorig jaar al school liep in Pegasus, blijven dezelfde aanmeldingsgegevens geldig. De aanmeldingsgegevens voor ouders verschillen van die van je zoon/dochter. Meld niet aan met de gegevens van je zoon/dochter want dan mis je berichten die specifiek voor ouders zijn bedoeld en kun je geen afspraken maken voor het oudercontact.

Je bent ook verplicht je wachtwoord te wijzigen. Nadien krijg je een venster waar je verplicht je naam en je e-mailadres moet invullen. Dit is éénmalig maar is noodzakelijk om een bericht te kunnen ontvangen wanneer er brieven voor ouders zijn. Het mailadres is belangrijk omdat het toelaat automatisch een nieuw wachtwoord aan te vragen bij Smartschool. Na bewaren ontvang je een e-mail zoals onderstaande om je adres te bevestigen.

Berichtgeving

Smartschool heeft verschillende mogelijkheden aan boord om je op de hoogte te houden van nieuwe items bijv. berichten, brieven en bestanden op Intradesk… Dit kan via gewone e-mail, je smartphone of in de browser wanneer je Smartschool gebruikt.

Om deze berichtgeving in te stellen meld je aan op Smartschool https://athena-sgr27.smartschool.be met de gebruikersnaam en het wachtwoord voor ouders. Gebruik dus niet het wachtwoord van je zoon of dochter. Klik dan op je naam bovenaan links en nadien op Instellingen berichtgeving. In het venster dat je dan bekomt (zie hieronder), kun je je e-mailadres wijzigen en indien gewenst de berichtgeving beperken. Bij items per module kun je aanduiden bij welke items je een melding wilt ontvangen en op welk apparaat. Duid niet teveel aan want dan word je overspoeld door berichten.

Wat is een co-account?

De co-account is gekoppeld aan de Smartschoolaccount van uw zoon of dochter. Je logt in met zijn of haar gebruikersnaam maar met een eigen wachtwoord.
Je krijgt identiek dezelfde informatie te zien op Smartschool als uw zoon of dochter, zij het met enkele beperkingen (zo is het berichtenverkeer alsook ‘mijn documenten’ strikt gescheiden).

Smartschool app

Met de Smartschool App blijf je betrokken bij je school, ook als je onderweg bent. De App is geoptimaliseerd voor zowel telefoons als tablets. Dankzij de push notificaties ben je altijd op de hoogte van je nieuwe berichten. Smartschool platform: https://athena-sgr27.smartschool.be

Ik ken mijn wachtwoord niet meer …

Ben je je wachtwoord vergeten, of lukt het aanmelden gewoon niet? Geen nood, lees de oplossingen hier beneden. Lukt het dan nog niet? Contacteer in dat geval het secretariaat of de Smartschoolverantwoordelijke van de school. Zij kunnen je zeker helpen.

Mogelijkheid 1: Ik heb mijn e-mailadres ingevuld in mijn profiel in Smartschool
Als je je e-mailadres in Smartschool hebt ingevuld kan je via de aanmeldpagina van Smartschool een nieuw wachtwoord opvragen. Klik op de hyperlink ‘Wachtwoord vergeten’ en vul je gebruikersnaam in. Er zal een nieuw wachtwoord verstuurd worden naar je e-mailadres dat in Smartschool werd opgegeven.

Mogelijkheid 2: Ik heb mijn e-mailadres NIET ingevuld in mijn profiel in Smartschool
Enkel de Smartschoolbeheerder van de eigen school kan je een nieuw wachtwoord bezorgen. Contacteer daarom ICT-coördinator van de school als je je wachtwoord vergeten bent.
ICT-coördinator Pegasus: Tristan Piolon - tristan.piolon@athenaoostende.be - Tel.: 059 24 28 16

Mogelijkheid 3: Mijn account is uitgeschakeld
Als je je e-mailadres in Smartschool hebt ingevuld heb je een mail ontvangen met een hyperlink om je account terug te activeren.
Geen e-mailadres ingevuld of geen mail ontvangen? In dit geval kan je enkel terecht bij de Smartschoolbeheerder van de school. Deze persoon kan je account terug activeren.

ICT-coördinator Pegasus: Tristan Piolon - tristan.piolon@athenaoostende.be - Tel.: 059 24 28 16 - Lokaal: B1.04

Meer informatie over ons onderwijs- en studieaanbod kun je ontdekken tijdens onze virtuele rondleiding

Onderwijsaanbod en studiekeuze

T

Overzicht timing campus Pegasus

Timing schooljaar

Wil je een nieuwe turn T-shirt bestllen? Via de online reservatie kun je nu al je bestelling plaatsen

Bestellen Turn T-shirt

De T-shirts worden in september onder de leerlingen verdeeld, de prijs bedraagt 7 euro en worden aangerekend via de schoolfacturatie.

U

Uurregeling

SchoolurenBeginEinde
18u259u15
29u1510u05
310u0510u55
Pauze
411u1012u00
512u0012u50
Middag
614u0014u50
714u5015u40
815u4016u30

V

Het schooljaar start op dinsdag 1 september 2020 en eindigt op woensdag 30 juni 2021.

De school respecteert de wettelijke vakantie- en verlofregeling.

Zaterdag 19 december tem zondag 3 januari 2021

Kerstvakantie

Zaterdag 13 februari tem zondag 21 februari 2021

Krokusvakantie

Zaterdag 3 april tem zondag 18 april 2021

Paasvakantie

Donderdag 13 mei tem zondag 16 mei 2021

Hemelvaart

Maandag 24 mei 2021

Pinkstermaandag

Dinsdag 25 mei 2021

Facultatieve vrije dag

Donderdag 24 en vrijdag 25 juni 2021

Leerlingenvrije dagen